Välkommen - känn dig som hemma

Alla inlägg under oktober 2009

Av Therese :) - 4 oktober 2009 13:11

Nu är jag inte längre hes utan nu har jag blivit förkyld. Sjukt trött och slut är jag. Men efter denna arbetsdag så har man iaf. en ledig dag. Längtar så efter den.


Det är sånna dagar som idag som jag kan förstå att Törnrosa som sov i 100år. Inte direkt av samma anledning men men det måste ha varit riktigt skönt.


Tajm to work on...

Av Therese :) - 3 oktober 2009 15:16

En arbets helg då kan allt hända. Idag var datasnubbarna i huset här och mixtra med kablarna. Att dom inte kunde hålla sig borta. Det visade sig att all kommunikation med nätverket pajja så ringde omedelbart IT jouren (SOS alarm) för att få hjälp. Skönt att det ordnade sig fort och han som höll på fick skämmas lite. Inte hade han tänkt på att vi kunde jobba.. Hade kunna bli lite småsvettigt en hel helg utan ett fungerande datasystem.


Jag är fortfarande mycket hes så de två som jag jobbar med har skrattat åt mig ett antal gånger... Hur snällt är det? Gråter


Känns riktigt trögt att arbeta nu. Kommer ingen vart och jag har ingen ork. Men jag ska NU göra ett ryck trots allt.


Trevlig eftermiddag.

Av Therese :) - 2 oktober 2009 23:58

Nu har jag återigen börja komma åter på banan. Jag orkar vara uppe till närmare 00:00 och bara en sån sak är inte fy skam. Efter några dagars mindre pigghet så börjar jag känna mig bättre. Halsen är fortfarande lite krasslig, så lite försökte jag lura er. Jag låter som en kille i värsta målbrottet. Ni vet väll alla hur det kan låta..? Dessutom är det smått jobbigt att prata men äh, va sjutton. Må det bära eller brista!


Har precis suttit och lekt med Ikeas köksprogram. Det programmet är rätt bra utformat. Inte allt för svårt att testa sig fram och vrida å vända på möbler och ting. Dock vet jag inte om det blir något köp för dom vi hjälpte. Vi får väll se.


Är askallt ute kan det vara vinter på gång? Jag har ångest varje gång jag ska gå ut. Det är ju för *a¤ minusgrader. Jag saknar sommaren så mkt! Dessutom så har jag målar ångest. Jag måste hinna måla maskinhallen ge mig fint väder och lite värme. Hann iaf. med att måla 2½meter av huset idag. Bara till att fortsätta en annan dag.


*godnatt*

Hoppas min röst håller bättre imorgon.

Av Therese :) - 1 oktober 2009 08:13

R var in till akuten igår för att visa upp armen. Han kom dit till kl. 11:45 och efter ett tag hade en sköterska klämt på armen. Hon gnällde då till honom att han var dum i huvudet som sökt akuten och skulle åka till vårdcentralen först för att få en röntgenremiss för att sedan åka tillbaka till samma ställe. Men han fick även valet att han kunde vänta men då skulle han bli tagen absolut sist av alla. För skadan var gammal!


När jag slutade jobba kl. 16 gick jag och frågade hur pass lång väntetid det var hos ortopden. Dom frågade om det var något speciellt eftersom jag funderade. Jag sa att jag hade en anhörig som väntade. Samtidigt som jag pratade med dom så sneglade jag över axeln. Där fanns han inte med i listan vilket var underligt. Han satt ju i väntrummet. Hon började kolla runt och gick vidare till diktatrummet dit dom flyttat hans anteckning för han hade gått hem enligt deras information. Både i journalen och datasystemet.

Säkert hade ragatan skrivt att han gått hem eftersom hon tydligen inte ville ha honom kvar. Men innan man går hem så får man tillbaka patientbrickan och den hade dom inte gett tillbaka. Då borde han väll inte vara utskriven heller?


När jag väl började ifrågasätta så gick allt fort. Jag fick gå och hämta honom i väntrummet. En ST-läkare kom och klämde på armen och vi skickades till röntgen. Röntgen gjordes på ca. en halvtimme tillbaka till akuten och vips så var allt klart. En fraktur på nederarmen. Sen var det dags för återlämning  av patientbrickan. Då var den borta.


Man får känslan av att det borde vara mer strukturerat på en arbetsplats som akuten. Dom har en viktig syssla som dom håller på med nämligen ta hand om sjuka som kommer in akut!

Presentation

Gästbok

Fråga mig

1 besvarad fråga

Omröstning

Bloggplatsen ska i framtiden ha reklam på bloggen vad tycker du om det?
 Dåligt!!
 Bra!!
 Va?
 Lite reklam skadar väll inte?
 Ingen åsikt

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Sök i bloggen

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards